top of page

Atkritumu šķirošanas ceļvedis

Rīgas pašvaldība un trīs atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumi iedzīvotāju ērtībām pirmo reizi Latvijā kopīgi izveidojuši vienotu ceļvedi, kas palīdzēs vieglāk orientēties atkritumu šķirošanā, tādējādi veicinot rīdzinieku aktīvāku iesaistīšanos atkritumu dalītās vākšanas procesā, kā arī palīdzot samazināt izmaksas par nešķiroto atkritumu apsaimniekošanu.


Līdz šim katrs atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums darbojās pēc nedaudz atšķirīgām vadlīnijām, tādējādi ne visiem iedzīvotājiem bija skaidrs, kādus atkritumus drīkst izmest šķirošanas konteineros un kādus nedrīkst. Tagad kopīgā darbā izveidots ceļvedis, kas ļaus maksimāli vienkāršot un vienādot šķirošanas procesu iedzīvotājiem, lai viņiem vairs nebūtu jādomā, ko mest konteinerā, pārbraucot no darba mājās turpat Rīgā atšķirīgās teritorijās.


Aicinām iedzīvotājus pievērst lielāku uzmanību atkritumu šķirošanā un ieviest videi draudzīgus paradumus - gan savā ģimenē, gan mājā kopumā! Šķirojot atkritumus būs iespējams samazināt nešķiroto atkritumu apjomu, tādejādi – maksāt mazāk un palīdzēt saglabāt tīru vidi sev apkārt!


Pareizi šķirojot ietaupījums mēnesī visiem mājas iedzīvotājiem var sasniegt 35%! Naudas izteiksmē tie ir ap 1000 eiro gadā! Neizmet naudu miskastē - šķiro un ietaupi!

Šķirot ir iespējams visus atkritumus, kas rodas mājsaimniecībā – plastmasas, papīra un kartona iepakojumu, stikla taru, arī baterijas, nolietoto elektrotehniku, tekstilizstrādājumus, medikamentus u.c. Lietošanai iedzīvotājiem pieejams digitāls buklets un šķirošanas infografika, kuru var izmantot labākai izpratnei par pareizu atkritumu šķirošanu.




Plašāka informācija:

Rīgas Domes mājaslapā

Atkritumu šķirošanas ceļvedis lejuplādei

Dažādu atkritumu veidu šķirošanas karte (Latvijas Zaļais punkts)


Vides un atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumu mājaslapas:


bottom of page